Pau Codina nace en Barcelona en 1988. Inicia sus estudios de violonchelo a los 5 años con la profesora Eulàlia Subirà, en la Escuela Municipal de Música de Manlleu. Han sido sus profesores Ivan Chiffoleau, Daniel Grosgurin, Peter Thiemann y Louise Hopkins.
El año 2002 fue aceptado como alumno en la prestigiosa escuela Yehudi Menuhin de Londres, y cursó sus estudios de superior en la Guildhall School of Music & Drama, graduándose con mención de honor el 2010. Actualmente cursa un “Solo Artist Diploma” en la Chapelle Musicale Reine Elisabeth de Bruselas con el profesor Gary Hoffman. Desde muy joven ha asistido a cursos y clases magistrales, tanto en España como en el extranjero, con profesores de la talla de Lluís Claret, Anner Bylsma, Franz Helmerson, Steven Isserlis y Mstislav Rostropovich.
Pau Codina ha actuado en España y el resto de Europa, en salas de concierto tan importantes como el Royal Festival Hall, Wigmore Hall, Barbican Hall, Saint Martin In the Fields, Purcell Room, St. James Picadilly, el Palau de la Música Catalana, el Liceu de Barcelona y el Auditorio Pau Casals de el Vendrell y con orquestas como la Orquesta de Cámara de Andorra, la Barcelona Sinfonietta, la Camerart-Orquesta de el Maresma, la Orquesta de Cámara de l’Empordà, la Orquesta Filharmònica de Catalunya, la Orquesta de Cámara de la Yehudi Menuhin School, la Südwestdeutsches Kammerorchester Pforzheim y la Orquesta de Cámara Franz Liszt de Budapest.
Sus conciertos han sido grabados por Catalunya Música en varias ocasiones.
Pau Codina también dedica su tiempo a la música de cámara, siendo miembro del Cuarteto Idomeneo y del grupo de violonchelos Cellophony con los cuales ha actuado los dos últimos años en Inglaterra, Francia, Bélgica, Alemania, Austria y Suiza.
Entre los premios que ha obtenido se destacan el 1er premio para solistas de el Concurso de la Fundación Arjau de Barcelona, el 1er premio del concurso Guilhermina Suggia de Londres, el premio “Bad Homburg Schloz-konzert” del Kronberg Cello Festival, el Martin Scholarship Award de Londres, el tercer premio, y el premio de la crítica otorgado por unanimidad del concurso “El Primer Palau” de Barcelona y el primer premio del Concurso Permanente de Juventudes Musicales de España.
Pau Codina ha realizado sus estudios gracias a las becas de la Fundació Pau Casals, y la Generalitat de Catalunya.
El Quartet Gerhard neix l’any 2010 sota el mestratge del Quartet Casals i ben aviat és considerat un dels grups amb més projecció del país.
El nom de la formació vol retre homenatge a la figura de Robert Gerhard, alumne d’Arnold Schoenberg i un dels compositors catalans més reconeguts del segle XX.
Flamants guanyadors del premi “El Primer Palau” 2012 i reconeguts per l’emissora Catalunya Música, que considera el quartet nou talent 2013 amb el premi 25 anys de Catalunya Música. Han estat finalistes al prestigiós concurs internacional ICMC Hamburg 2012. També han obtigut el 2n premi a la 76ª convocatòria del concurs Permanente de Joventuts Musicals d’Espanya (2011), el 1r premi en el XXIIè Concurs Intenacional de Música de Capellades (2011) i el 1r premi al Concurs Internacional de Música de Cambra Ciutat de Vinaròs (2010). Així mateix han estat guanyadors del primer premi INJUVE de Música Clássica 2010 i premiats com a The most convincing newcomer esemble 2011 de Joventuts Musicals d’Alemanya dins de l’International Music Campus de Weikersheim.
El Quartet Gerhard ha actuat en diversos festivals internacionals com el Festival de Segovia i el MozartFest de Würzburg (Alemanya) dins del cicle Rising Stars, al Festival Dino Ciani de Cortina d’Ampezzo (Itàlia) i al Festival International de Musique a Wissembourg (França).
Entre els propers compromisos destaca el seu debut al Festival de Músiques de Torroella de Montgrí i a la Schubertíada de Vilabertran, així com la Residència Bunge 2013 a l’Ateneu de Banyoles on actuaran conjuntament amb el prestigiós pianista hispano-alemany Claudio Martínez Mehner. A nivell internacional cal destacar el debut previst a l’Stadt-Casino de Basilea i l’actuació al Festival Solothurn Classics de Suïssa.
Nascut a Prats de Lluçanès, Barcelona, inicia els seus estudis de piano amb Vicenç Prunés a l’Escolania de Montserrat, on també realitza estudis de violí i orgue.
Posteriorment continua els seus estudis de piano amb Albert Attenelle i de música de cambra amb Jordi Mora a l’Escola de Música de Barcelona. Al 1994 obté el diploma de Recital de la Guidhall School of Music and Drama de Londres i al 1996 finalitza els seus estudis al Conservatori Professional de Música de Tarragona obtenint el premi d’honor. Posteriorment es trasllada a Freiburg per estudiar amb Vitali Berzon.
Són destacables els resultats obtinguts en els concursos nacionals de Madrid, Vilafranca del Penedès, Berga i Carlet.
Ha actuat com a pianista acompanyant en el Festival Grec i en el Maig Coral de Barcelona, en els cicles de Cambra Coral i Concerts de Tarda al Palau de la Música Catalana, així com a l’Auditori i al Liceu. També ha actuat a l’auditori Josep Carreres de Vila-Seca, auditori Enric Granados de Lleida, així com a Manresa, Tarragona i altres ciutats del territori català. Ha participat en el XX Ciclo Música y Teatro al Real Monasterio de San Lorenzo de El Escorial, al XXI Ciclo de Música Clásica de Penyíscola, i al Cicle de Concerts dels Jardins de Can March a Mallorca. Fora del territori espanyol ha actuat a França, Estònia i Guatemala.
Ha col.laborat com a pianista acompanyant a les classes de flauta de Magdalena Martínez i de cant amb M. Dayme i R. Smith entre altres, a Barcelona, Tortosa, així com en el Curs Internacional de Dènia, el Festival de Música de Tarragona i el Curs Internacional d’Interpretació Històrica de la Música de la Fundació la Caixa. Ha estat repertorista de l’Escola Superior de Música de Catalunya.
Ha enregistrat per Catalunya Música, Ràdio 4 i ha gravat un CD de l’obra coral i pianística del compositor Cristòfor Taltabull.
Es dedica a la música de cambra amb diverses formacions i als recitals amb cantants. Actualment és el pianista del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana dirigit per Josep Vila.
Elena Copons estudia Sologesang i l’especialitat de Lied al Konservatorium Wien graduant-se amb les màximes qualificacions. El 2007 obté el 2n Premi al concurs de Lied Hugo-Wolf-Wettbewerb de Stuttgart. Com a intèrpret d’aquest gènere ha ofert nombrosos recitals a Catalunya i a sales com la Gläsernersaal del Musikverein i la Radiokulturhaus a Viena, la Liederhalle de Stuttgart, als Ludwigsburger Schlossfestspiele, al Festival Summerproms a München, al Foyer del Gran Teatre del Liceu i al Palau de la Música Catalana.
És habitual a les temporades del Gran Teatre del Liceu des del 2008 i ha cantat al Teatro Real de Madrid, al Theater an der Wien, al Stadttheater de Klagenfurt, a la Kammeroper de Graz i als festivals Carinthischer Sommer i Opernfestspiele St. Margarethen a Àustria.
Amb un ampli repertori de concert ha col.laborat amb Staatskapelle Wiemar, Camerata Salzburg, I Solisti Veneti, Wiener Kammerorchester, Wiener Concert-Verein, Volksoper Symphonieorchester Wien, Radio Symphonieorchester Wien, Münchner Symphoniker, Prager Philharmonie, actuant a sales de prestigi com el Musikverein, el Konzerthaus i la Radiokulturhaus de Viena, Ha cantat amb les la majoria d’orquestres catalanes i espanyoles actuant a les principals sales de concert peninsulars. Ha treballat directors com Sir Neville Marriner, Claudio Scimone, Erwin Ortner, Marc Piollet, Marzio Conti, Sebastian Weigle, Renato Palumbo, Harry Bicket, Frieder Bernius, Stéphane Denève, Leopold Hager, Kaspar Zehnder, Josep Pons, Antoni Ros-Marbà, Paul Daniel, Jordi Casas, Josep Vila, José Ramon Encinar i Pablo González, entre d’altres.
Elena Copons ha gravat per a Medici TV, TV3, Catalunya Música, RNE i per a la Ràdio Nacional d’Àustria. Ha enregistrat el cicle per a soprano i orquestra “La rosa als llavis” amb l’OBC sota la batuta d’Antoni Ros-Marbà, inclòs en el llibre CD-“Impressions” d’Eduard Toldrà, reconegut per la crítica dels “Premis Endrerrock 2013” com a millor disc de clàssica del 2012.
Marc Heredia va iniciar els seus estudis de piano a l’edat de tres anys i va continuar la seva formació al Conservatori Superior de Música del Liceu on va concloure el Grau superior amb la màxima qualificació. Més tard, va continuar la seva formació a la Escuela Superior de Música Reina Sofia amb els professors Dimitri Bashkirov, Claudio Martínez Mehner, i Denis Lossev. De 2012 a 2014 va obtenir un Master of Arts a la Hochschule für Musik de Basilea, Suïssa, amb el professor Claudio Martínez Mehner.
Durant els seus estudis ha estat becat per la Generalitat de Catalunya, la Fundación Albéniz i la AIE Asociación de Intérpretes y Ejecutantes. Ha realitzat masterclass amb importants pianistes com Lang Lang, Ferenc Rados, Joaquin Soriano, Josep Colom, Joaquin Achúcarro, Pavel Gililov, Mikhail Voskresensky, Dimitri Alexeev, i Homero France.
Marc Heredia ha actuat en importants sales al llarg de la geografia espanyola com L’Auditori y el Palau de la Música de Barcelona, Auditorio Nacional i la Fundación Juan March de Madrid, o el “Claustre de Sant Domenech” de Peralada.
Com a solista amb orquestra, ha actuat a sales com l’Auditorio de Zaragoza o el Palacio de Congresos de Madrid entre d’altres. També ha actuat en el marc de festivals i temporades regulars com el cicle “Solistas del s.XXI” a l’Auditori Sony de Madrid, a l’Auditori de Girona, a la temporada 2013-14 de Ibercamera, el Festival “Concerts de Mitjanit” de Sitges i el Fòrum de Santa Cristina d’Aro.
Els seus concerts han estat enregistrats i emesos nombroses vegades per Catalunya Música i Radio Clásica (RNE), a més a més també ha aparegut en diverses ocasions en les diferents televisions catalanes i espanyoles.